Republikanske guvernörskandidaten Ed Gillespie håller sista kampanjmöte innan valet i Virginia.
1 av 2
Republikanske guvernörskandidaten Ed Gillespie håller sista kampanjmöte innan valet i Virginia. Foto: Kajsa Boglind/Sveriges Radio.
Sola Erickson i Leesburg hoppas att många demokrater röstar i dagens guvernörsval i Virginia.
2 av 2
Sola Erickson i Leesburg hoppas att många demokrater röstar i dagens guvernörsval i Virginia. Foto: Kajsa Boglind/Sveriges Radio.

I dag väljer Virginia en ny guvernör

Kampanjarbetaren: Gillespie har bättre idéer
2:16 min

I en varm källarlokal med heltäckningsmatta har ett hundratal personer samlats för att höra sin kandidat en sista gång innan valdagen. En av de som är här är frivilliga kampanjarbetaren Laura Murphy.

Ed Gillespie har bättre idéer om ekonomi, utbildning än demokraterna tycker Laura Murphy. Däremot är hon inte säker på hur många här inne som röstade på Donald Trump

– Många här röstade säkert på Trump men en del här i Northen Virginia är lite skeptiska, säger Laura Murphy.

Gillespie har också hållit en tydlig distans till presidenten, men Laura Murphy tycker Trump är bra.

– Trump har uppnått mycket på kort tid, tycker Laura.

Virginiavalet har beskrivits som ett viktigt test för båda partierna, Virginia brukar rösta demokratiskt men den här gången är det jämt. Och i en annan del av delstaten i en liten souvenirbutik i staden Leesburg är det något som oroar demokraten Sola Erickson.

– Jag hoppas verkligen demokraterna går ut och röstar den här gången, sist var det som om alla tog för givet att Hillary Clinton skulle vinna och se vad som hände, säger Sola Erickson.

Hon tycker att det är mycket som står på spel i det här valet.

Tillbaka i den varma källarlokalen i Fairfax har det blivit dags för kvällens huvudtalare Ed Gillespie, som uppmanar valarbeterna att kämpa hårt sista dagen.

– Det här valet är så viktigt, säger Gillespie, som lovar göra sina väljare stolta om han vinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".