IS-låt kuppades in i svensk radiosändning

Radiostationen Mix Megapols frekvens kapades och spelade en rekryteringslåt från terrororganisationen under morgonen.

Störningen ska ha skett någon gång mellan halv nio och nio på fredagsmorgonen. Exakt hur länge IS-låten spelades är inte känt av Baumer media som driver radiokanalen.

Enligt ett pressmeddelande från Bauer Media har en piratsändare använts för att störa och kapa radiokanalens frekvens. Störningen ska dock enbart ha omfattat sändningar i Malmö med omnejd. Det uppger Maja Thomhave, presskontakt på Bauer Media för Ekot.

Under förmiddagen meddelade Bauer Media i ett kort pressmeddelande att de kommer att anmäla händelsen till Post- och Teletyrelsen (PTS).

I anmälan till Post- och Telestyrelsen önskar Bauer Media även att PTS kontaktar Polisen och SÄPO för vidare bedöning av ärendet.

Många lyssnare har hört av sig till radiokanalen efter händelsen, skriver 24malmo.se. Att förhindra att det upprepas bedöms vara svårt.

– Det är väldigt svårt. Om man har en piratsändare så har man möjlighet att gå in och ta över en frekvens, säger Jakob Gravestam, marknadsdirektör på Bauer Media till sajten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista