Trump: Putin "förolämpad" av anklagelserna

1:38 min

USA:s president Donald Trump pratade vid flera tillfällen med den ryske presidenten Vladimir Putin vid Apec-mötet i Danang. Putin ska då ha sagt att han inte försökt påverka det amerikanska presidentvalet i fjol.

När Donald Trump pratade med reportrar innan han skulle gå ombord Air Force One sa han att den ryske presidenten Vladimir Putin börjar bli alltmer irriterad över frågorna om Rysslands påstådda inblandning i presidentvalet förra året.

– Varje gång han träffar mig så säger han att han inte hade något med det att göra, och jag tror verkligen på att han menar vad han säger, sa Trump och tillade att Putin nog kände sig förolämpad.

– Det är inte bra för USA, sa Donald Trump.

En rapport från flera amerikanska säkerhets- och underrättelsetjänster i januari i år slog fast att Ryssland försökt att påverka presidentvalet genom bland annat desinformation, dataintrång och genom att läcka känsligt material om Hillary Clintons valkampanj.

President Trump har vid flera tillfällen ifrågasatt uppgifterna, och förnekar helt att hans kampanj ska ha samarbetat med Ryssland.

Under toppmötet i Danang träffades Vladimir Putin och Trump vid två eller tre tillfällen, enligt den amerikanske presidenten. Trump uppgav att de båda ledarna också diskuterade situationen i Syrien.

President Trump ville inte ge ett tydligt svar på huruvida han trodde på Putins förnekanden, men han verkade inte intresserad av att fortsätta att gräva i saken.

– Det finns en gräns för hur många gånger man kan fråga någon om samma sak, sade Trump innan han gick ombord Air Force One.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista