Iran jordbävning
Räddningsarbetare söker efter fler döda och skadade i rasmassorna. Foto: Vahid Salemi/AP

Irans sjukhus överfulla efter jordbävningen

”Jordbävningen kom helt oväntat”
1:11 min

Tiotusentals människor har sovit i kylan ute efter jordbävningen i Iran och Irak. I Iran, som är värst drabbat, har över 400 människor konstaterats döda och över 7100 är skadade. Sjukhusen blir nu överfulla av skadade.

Bår efter bår förs in med skadade till sjukhus i huvudstaden Teheran.

– Jordbävningen kom helt oväntat och jag blev drabbad, säger en äldre man med skador i ansiktet till Reuters.

En kvinna beskriver hur det jordbävningsdrabbade området hon kommer från nu saknar vatten och elektricitet.

Detta är den dödligaste jordbävningen på ett decennium i Iran och tusentals människor är skadade. Sju provinser är drabbade.

Räddningsarbetare söker efter fler döda och skadade i rasmassorna. Samtidigt är kylan ett hot mot de tiotusentals människor som nu tvingas sova utomhus.

Irans president Hassan Rohani anlände med flyg till det värst drabbade området idag. Presidenten kom med löften om att regeringen ska göra allt för att lösa de drabbades problem på kortast möjliga tid.

De senaste uppgifterna om antalet döda i jordbävningen i gränstrakterna mellan Iran och Irak säger att minst 530 har dött och fler än 8000 människor har skadats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".