Ökad spänning i Kashmir

Det spända förhållandet mellan Indien och Pakistan förvärrades på tisdagsmorgonen när muslimska rebeller angrep en indisk militärbas i indiska Kashmir och sköt minst 30 personer till döds.
De tre misstänkta islamska separatisterna öppnade eld både mot soldater och civila som befann sig i närheten; flera kvinnor och barn finns bland de döda, enligt den indiska polisen. Enligt uppgifter från guvernören i indiska Kashmir var många var svårt skadade och dödssiffran kan stiga till över 50. Flera militanta islamiska grupper slåss för att driva bort indiska styrkor från Kashmir som är Indiens enda delstat med en muslimsk befolkning i majoritet. Grannlandet Pakistan har gett stöd till de islamiska rebellerna och Indien hotar att ingripa militärt mot Pakistan om inte den hjälpen upphör. Risken är stor för att krig ska bryta ut mellan de båda kärnvapenbestyckade länderna, enligt en regeringstalesman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".