Trump Junior visar sina kontakter med Wikileaks

1:18 min

Donald Trump Junior har publicerat en konversation han haft med Wikileaks under och efter den amerikanska presidentvalrörelsen.

Han frågar bland annat om en kommande läcka bara dagar innan de stulna mejlen från Clintonkampanjen publicerades.

I den Twitterkonversation som Donald Trump Junior nu publicerat framkommer att han och Wikileaks haft kontakt om de mejl som läckts från Hillary Clintons kampanj.

Wikileaks skriver uppskattande om att presidentkandidaten Trump hyllar sajten och ber Trumpkampanjen sprida och kommentera Wikileakspublikationer. Dessutom föreslår de att Wikileaksgrundaren Julian Assange ska utses till amerikansk ambassadör i Australien.

Trump Junior svarar bara tre gånger, men skickar uppenbarligen vidare åtminstone en av förfrågningarna till sin far som twittrar en uppmaning till sina följare att leta mer information om Hillary Clinton i de läckta mejlen.

Trump Junior publicerar sina Twittermeddelanden efter att tidningen The Atlantic skrivit om dem i sitt senaste nummer. Informationen kommer troligen ge bränsle åt demokraternas uppmaning om att kalla presidentsonen till utfrågning i kongressen som en del i utredningarna om ett eventuellt samarbete mellan Trumpkampanjen och Ryssland.

USA:s underrättelsetjänst hävdar att det var Ryssland som försåg Wikileaks med information som hackats från Demokratiska partiet, något som Wikileaks förnekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista