Skjutning i Kalifornien.
Flera döda efter skjutning i Kalifornien. Foto: Jim Schultz/TT

Fem döda efter skjutning i USA

Fem personer har skjutits ihjäl och flera personer – varav två barn – har skottskadats i ett litet samhälle utanför Red Bluff i norra Kalifornien, USA.

Den misstänkte skytten är ett av dödsoffren.

Ett av offren, en sexåring som ska ha träffats av två skott, har förts med helikopter till sjukhus enligt uppgifter från räddningstjänsten, skriver tidningen Record Searchlight. Det andra barnet uppges ha träffats av ett skott i benet.

Den misstänkte skytten, som är ett av dödsoffren, tros först ha öppnat eld i sin bostad och sedan gått vidare till en grundskola.

– Flera skott avlossades i Rancho Tehema, med flera offer. Jag har fått höra att den misstänkte skytten har dödats av poliskulor, säger vicesheriffen i Tehama County till den lokala tv-kanalen WBIR.

Ingen ska ha dödats vid den skjutning som inträffade vid Rancho Tehema School, rapporterar ABC News. Men flera elever skadades och vårdas på sjukhus.

En Företrädare för sjukhuset Enloe Hospital, i Chico i Kalifornien, säger till mediebolaget att tre elever och en vuxen vårdas på sjukhuset, men har inga uppgifter om vilken typ av skador de har.

Vittnen uppger för ABC News att skytten avlossat skott genom fönsterrutor till klassrum.

Över 100 poliser ska ha ryckt ut med anledning av händelsen, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Minst fem brottsplatser i och omkring skolan undersöks, rapporterar nyhetsbyrån AP

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".