Avstängd väg EU-toppmötet i Göteborg
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Stora trafikproblem att vänta under EU-toppmötet

1:36 min

Under dagen anländer många av EU stats- och regeringschefer till Göteborg för morgondagens toppmöte. Det gör att polisen stundtals måste stänga av vägen mellan Landvetters flygplats och centrala Göteborg, en sträcka på två mil.

Det har varit mindre trafikproblem än befarat, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg:

–Det har varit en bra dag för vår del, det har varit väldigt lite trafikpåverkan, säger han.

Vid de stora avspärrningarna i centrala Göteborg står mer än 20 polisbilar uppradade och många uniformerade poliser syns utanför hotellet, där de flesta av EU stats- och regeringschefer ska bo.

Från och med i eftermiddags och fram till imorgon bitti anländer stats- och regeringschefer hit till ett blåsigt och regntungt Göteborg för att vara med på EU-toppmötet imorgon.

Delar av centrala Göteborg är avstängt under mötesdagarna och polisen har en av de största kommenderingarna i modern tid för att klara av säkerheten.

Avspärrningar och avstängda vägar gör att butiker, företag, en vårdcentral och skolor tvingas stänga. Människor har dessutom svårt att ta sig till jobbet.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg tror också att det kommer att vara färre personer än normalt ute i Göteborg imorgon.

I morgon bitti befaras det bli stora trafikproblem. Då ska delegationerna eskorteras från centrala Göteborg över älven, till Eriksberg där mötet hålls.

– Ska man till Hisingen eller centrala Göteborg och är på plats före 07.00, då ska det inte vara någon trafikpåverkan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista