Marie Ehrling lämnar SAS

SAS operativa chef och vice koncernchef Marie Ehrling lämnar bolaget i sommar. Ehrling säger till Ekot att hon lämnar SAS på egen begäran, att hon efter tjugo år i bolaget är trött och att det nu är dags att gå vidare. Efter den 1 juli kommer Ehrling ägna tiden åt att söka jobb. Både Marie Ehrling och koncernchefen Jörgen Lindegaard säger att det inte låg någon oenighet bakom beslutet.
Förra året var ett tufft år för flygbolaget SAS. EU-kommissionen fällde bolaget för kartellen med danska Maersk, terrorattackerna den 11 september drabbbade hela flygindustrin och i Milano inträffade den värsta olyckan i bolagets historia. Katastrofen på Linate flygplatsen kostade 118 personer livet. I alla de här fallen var Marie Ehrling i frontlinjen och agerade som boalgets talesman, vilket var en tung motivering till att hon blev Sveriges mäktigaste affärskvinna och allmänt sågs som ett av bolagets starka och mest respekterade namn. För bara två månader sedan utsågs hon till Sveriges mäktigaste affärskvinna av tidningen veckans affärer. Hon började på SAS 1982 efter att ha varit informationssekreterare på under den borgerliga regeringen på flera departement. I början av förra året utsågs hon till operativ chef och vice koncernchef och VD för SAS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".