Man
Statsminister Stefan Löfven. Foto: TT

Statsminister Stefan Löfven om attacken i Egypten

Stefan Löfven: Ännu en grym, så oerhört feg och usel attack
0:48 min

Dådet i Sinai i Egypten, där över 200 människor dödades, inträffade samtidigt som EU:s stats- och regeringschefer träffades i Bryssel i dag och så här kommenterar statsminister Stefan Löfven attacken.

– Det är så fruktansvärt. Ännu en grym, så oerhört feg och usel attack mot oskyldiga människor. Sverige sörjer förstås med Egypten och det egyptiska folket och vi skickar naturligtvis också våra kondoleanser till Egypten, säger statsminister Stefan Löfven.

Vad betyder det här för osäkerheten i området?

– Det som är terrorismens mål, att skapa ännu mer osäkerhet och rädsla naturligtvis. Men jag är helt säker på att de kommer inte att lyckas. det finns en beslutsamhet att inte låta terrorismen ta över, aldrig någonsin. De kommer i längden inte att kunna vinna. Det är bara så oerhört fegt och så onödigt att oskyldiga människor ska behöva mista livet på det här sättet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".