I London har tunnelbanestationen Oxford Circus evakuerats
I London har tunnelbanestationen Oxford Circus evakuerats Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Tunnelbanestation i London utrymdes

I London evakuerades tunnelbanestationen Oxford Circus under fredagskvällen. Polisen har inte hittat några misstänkta, några skadade eller några spår av skottlossning efter händelsen, som klassas som falsklarm.

Tunnelbanestationen Oxford Circus i hjärtat av Londons största shoppingdistrikt har utrymts under fredagskvällen och beväpnad polis var på platsen, uppger ett vittne för nyhetsbyrån Reuters.

Brittisk polis bekräftar för Reuters att de varit på platsen, men ger inga detaljer.

– Oxford Circus Station är stängd medan vi undersöker en incident med en resenär, säger Transport for London (Londons transportmyndighet reds anm) till BBC

Vittnen sägs ha sett människor springa från platsen uppger BBC.

Polisen fick larm om skottlossning och hanterade det som en "terrorrelaterad" händelse. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats.

Stationen stängdes under kvällen och människor uppmanades att hålla sig borta och ta tillflykt i närliggande byggnader. Stationen har sedan öppnats igen. 

Enligt Londons transportmyndighet handlade det om ett "kundrelaterat ärende", som det formuleras på Twitter.

Polisen har inte hittat några misstänkta, några skadade eller några spår av skottlossning efter händelsen, och enligt nyhetsbyrån AFP klassas händelsen av polisen som ett falsklarm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista