Roger Mogert
Roger Mogert. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Roger Mogert får miljonbelopp i fallskärm

Borgarrådet Roger Mogert (S), som avgick i veckan sedan flera kvinnor vittnat om att han utnyttjat sin maktposition, får miljonbelopp i avgångsvederlag.

Enligt Stockholm Direkt får det före detta stadsbyggnads- och kulturborgarrådet i Stockholm totalt 4,8 miljoner kronor före skatt under de kommande fem åren.

Stockholm stad kommer att betala ut 76 000 kronor i månaden under ett år, och 65 000 kronor i månaden de kommande fyra åren. Om Mogert får ett nytt jobb minskar ersättningen.

– Beloppen är ungefärliga. Den exakta ersättningen, som räknas fram i olika nivåer med olika procent, är inte riktigt färdigräknad än, säger Anita Lidberg, personaldirektör på stadsledningskontoret, till tidningen.

Mogert avgick sedan partiet internt utrett kvinnornas vittnesmål.

"Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan", skrev Mogert i samband med avgången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".