Två döda efter explosion på fabrik i Kina

En explosion har skett i en fabrik i den kinesiska hamnstaden Ningbo söder om Shanghai.

Minst två människor har omkommit och många har skadats.

Explosionen inträffade klockan 9 på morgonen lokal tid, enligt statlig radio. Fönster i både hus och bilar gick sönder och gator fylldes av skräp efter detonationen. Bilder på en nyhetssajt visar hur en skadad kvinna bärs i väg och en kropp som ligger i rasmassorna från en kollapsad byggnad.

Flera byggnader i ett närliggande område har rasat. Området var dock tömt på människor eftersom husen skulle rivas, enligt polisen.

Enligt myndigheterna har minst två personer omkommit.

Ögonvittnen säger till statstelevisionen CCTV att det rör sig om "många skadade". Minst 30 människor har förts till sjukhus och räddningsinsatsen pågår. På tv-bilder syns hur en rökpelare stiger från platsen och hur män i hjälm bär bort skadade.

Exakt hur många som skadats är oklart. Det är inte heller känt vad som ligger bakom explosionen. En utredning har inletts, enligt den lokala polisen.

Explosioner och andra olyckor är vanliga i Kina på grund av att säkerhetsregler inte alltid följs. Regeringen har arbetat med att få ned antalet tillbud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista