Tåg
Tidigare stopp orsakar förseningar. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Tågtrafiken drabbad av IT-haveri - följdförseningar väntas

Ett tekniskt fel ledde till störningar gällande tågtrafik till och från Stockholm central. Tågen rullar nu, men följdförseningar är att vänta.

Störningarna i tågtrafiken berörde flertalet tåg som färdades till eller från Stockholm central. Under en stund stod trafiken helt still på vissa håll. 

Nu är trafiken igång igen, men de tåg som till en början drabbades av felet är försenade.

– Det kan bli förseningar med upp till en timma, säger Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ.

Följdförseningar för vissa avgångar kan dessutom ställa till det för resenärer. Än så länge är det oklart vilka sträckor som drabbas av följdförseningar, men problemen kan uppstå på olika håll i landet, enligt Trafikverket.

Orsaken till stoppet i tågtrafiken är ett it-haveri på Trafikverket som gjorde att trafikinformationen inte kunde uppdateras. Datorproblemen ledde även till att man fick ge order till tågen manuellt. 

Trafiken kring Stockholm drabbas ytterligare. Förutom att fjärrtågen kring centralstationen kan bli försenade, så är pendeltågstrafiken i Stockholmsområdet kraftigt försenad. Enligt SL:s hemsida gäller förseningarna samtliga pendeltågslinjer och resenärer kan räkna med förseningar på upp till 50 minuter. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista