Buss körde genom räcke – E18 mot Västerås avstängd

En buss har kört igenom ett räcke i höjd med Mälby på E18. Trafiken i riktning mot Västerås är nu helt stoppad.

Det var vid klockan 10:30 som larmet inkom om trafikolyckan. En buss körde igenom ett räcke på E18 vid Mälby i riktning mot Västerås. Bussen beskrivs som en turistbuss, men det är inte bekräftat enligt Polisens presstalesperson.

– Bussen gick igenom räcket och körde ut på gärdet. Den har inte vält utan står på hjulen, säger Johan Thalberg, presstalesperson på region Mitt.

Ombord på bussen befann sig 15-16 personer. Ingen uppges vara fysiskt skadad men chauffören är chockad. Passagerarna ska kontrolleras för skador och en ny buss har tillkallats för att köra passagerarna vidare. I nuläget är orsaken till trafikolyckan oklar. 

– Vi kommer utreda vad som skett. Det har varit väldigt dåligt väder som har påverkat. Vi utreder det som en trafikolycka, säger Johan Thalberg, presstalesperson på region Mitt.

Trafiken på E18 påverkas av olyckan. Det är totalstopp på E18 i riktning mot Västerås. När trafiken kan släppas på igen går inte att säga, enligt polisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista