Polisavspärrning
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt föremål på Hisingen troligen en handgranat

2:30 min

Det var sannolikt en handgranat som hittades vid en parkerad bil på Hisingen i Göteborg i morse. Polisen undersöker nu om den hänger ihop med flera brott med misstänkt gängkoppling under helgen.

Strax intill finns en busshållplats. Polisen upprättade en stor avspärrning, som minskades sedan föremålet tagits om hand av bombtekniker på förmiddagen.

En privatperson kontaktade polisen under morgonen om ett misstänkt föremål vid en bil på en parkeringsplats i stadsdelen Brämaregårde, bekräftar polisens presstalesman Peter Adlersson. 

En förundersökning om förberedelse alternativt försökt till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. 

I samma stadsdel blev en bil beskjuten i fredags kväll. Några timmar senare, i lördags morse, exploderade något vid ett bostadshus ett par kilometer därifrån.

- Vi försöker undersöka om det som hänt i dag har någon koppling till händelser på Hisingen under helgen, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen till TT. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista