Exteriör på TV4 huset i Stockholm.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ingvar Oldsberg petas från Bingolotto

Ingvar Oldsberg slutar som programledare för Bingolotto, enligt ett pressmeddelande från spelbolaget Folkspel, som står bakom Bingolotto.

Beslutet har tagits efter larm om allvarliga arbetsmiljöproblem.

Tidningen Expressen var först med att rapportera om beskedet, som kommer efter en internutredning, som ett produktionsbolag gjort på uppdrag av TV4.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger kanalens samarbetspartner i ett pressutskick.

TV4 beklagar det inträffade, men ställer sig bakom beslutet. Bolaget ser allvarligt på situationen, som den beskrivs i produktionsbolagets utredning, enligt en kommentar från Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting och TV4.

Programledaren själv säger sig inte veta vad som ligger till grund för att han får sparken, men säger till Expressen att anledningen kan vara att han "styrt och dikterat".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista