Våldsamma protester i Libanons huvudstad.
Våldsamma protester i Libanons huvudstad. Foto: TT

Våldsamma protester utanför USA:s ambassad

"Vi är inte rädda för någon"
1:14 min

Protesterna mot Trumps beslut om att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad fortsätter i arabvärlden.

I dag skadades flera demonstranter när libanesiska säkerhetsstyrkor användes tårgas och vattenkanoner mot protester utanför USA:s ambassad i Beirut.

Demonstranter som kastat sten, tänt eldar och försökt tränga igenom en säkerhetsgrind utanför den amerikanska ambassaden här i Beirut besköts med tårgas och vattenkanoner.

"Vi är inte rädda för någon", ropade en kvinna intill en brinnande soptunna.

Många demonstranter bar palestinska flaggor – det bor närmare en halv miljon palestinska flyktingar här i Libanon.

Medan protesterna mot Trumps beslut om att flytta USA:s ambassad till Jerusalem blivit mindre än väntat i Jerusalem och på Västbanken, har demonstrationerna i grannländer som Libanon och Jordanien vuxit.

I Indonesien demonstrerade 10 000 människor utanför USA:s ambassad. Arabförbundets utrikesministrar fördömde sent i går kväll Trumps beslut som ett farligt brott mot internationell rätt och Libanons premiärminister Saad Hariri – som kommit hem efter sin omtalade husarrest i Saudiarabien – uttryckte, som han sa, högsta graden av solidaritet med palestinierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".