Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén - Musikhjälpens programledare 2017 - i ett glitterregn
DRÖMGÄNGET!!! Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Dags för årets upplaga av Musikhjälpen

1:24 min

I Umeå i kväll startar årets upplaga av Musikhjälpen. I år samlar programmet in pengar till arbetet mot barnsexhandel.

Musikhjälpen samlade in 49 miljoner kronor förra året och det var ett nytt rekord för programmet, som den här gången sänds från en glasbur i Umeå.

I år med de nya programledarna Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi som sänder tillsammans med artisten Molly Sandén.

– Att få vara i centrum av den här stora energi-tornadon som är Musikhjälpen tycker jag ska bli superkul, säger Kalle Zackari Wahlström.

Klockan åtta ikväll börjar den tionde upplagan av Musikhjälpen: ett samarbete mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.

Programmet som bland annat gästas av artister sänds dygnet runt fram till söndag kväll och kommer samla in pengar till årets tema: "Barn är inte till salu".

– När vi väljer tema för Musikhjälpen försöker vi alltid att plocka upp en katastrof som kanske inte syns varje dag i Sverige. Det här ett problem som har otroligt många olika infallsvinklar. Vi har sexturismen, att man beställer övergrepp på barn via internet, men också i spåret efter flyktingströmmar - där det finns barn som utnyttjas och det här är något vi vill försöka göra något åt, säger Per Byman, Radiohjälpens generalsekreterare.

Amanda Eliasson och Felicia Pettersson kommer att titta på sändningen på plats under veckan:

– Det är bra och kul att titta på. Det är en viktig sak.

– Vi ska hit på onsdag och titta på Linda Pira.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista