Miljardförlust för SAS; vicechefen slutar

Flygbolaget SAS redovisade på tisdagen en förlust för årets första tre månader på 1,3 miljarder kronor. Samtidigt kom beskedet att en av de ledande personerna i SAS, Marie Ehrling, slutar som vice koncernchef och i företaget.
På en presskonferens på tisdagseftermiddagen fick både Marie Ehrling och koncernchefen Jörgen Lindgaard frågan om rykten om maktkamp inom SAS, men det tillbakavisades av båda. SAS planerar en stor omorganisation som ska gälla från den första juli, och Ehrling sade att tidpunkten nu är lämplig för henne att söka nya utmaningar utanför bolaget. Marie Ehrling började på SAS 1982 efter att ha varit informationssekreterare under den borgerliga regeringen på flera departement. I början av förra året utsågs hon till operativ chef och vice koncernchef och vd för SAS. För nästan precis två månader sedan utsåg tidningen Veckans affärer Ehrling till Sveriges mäktigaste affärskvinna. SAS redovisar alltså en förlust på knappt 1,3 miljarder kronor för årets tre första månader och prognosen säger att det blir förlust för hela 2002, men bolaget ser att botten har passerats och att passagerarna börjar strömma tillbaka, och tror att SAS nya organisation ska ge effekter senare. Bolaget delas nu upp i fyra nya affärsområden, utan några omedelbara effekter för personalen, men en kontrollstation blir det längre fram i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".