Väljare med plakat i Alabama.
Vallokalerna har nu öppnat i Alabama. Foto: Fernando Arias/Sveriges Radio

Senatorsval i Alabama – vallokalerna har öppnat

1:42 min

Vallokalerna har nu öppnat i delstaten Alabama. Senatorsvalet har fått ovanligt stor uppmärksamhet eftersom en av kandidaterna anklagas för sexuella trakasserier.

Om demokraten Doug Jones ska ha en chans att vinna kommer han att behöva stöd från Alabamas afroamerikaner. Miljontals dollar från demokraternas partiapparat har strömmat in för att motivera de väljarna att gå till valurnorna i dag.

– Jag kommer rösta på demokraterna. Min röst går till någon som står på vår sida, säger "Trey" från staden Gadsden och syftar dels på att han är svart och dels på att han är arbetslös.

– Republikanerna och alla de här rika människorna bryr sig bara om sig själva, fortsätter han.

För Republikanen Roy Moore är det avgörande att se till att den stora republikanska väljarbasen i Alabama kommer att rösta på honom trots anklagelserna om sexuella trakasserier mot unga kvinnor och flickor på 70-talet.

Dan Dewist i Troy i södra Alabama tycker att det är viktigt att rösta på Roy Moore för att man därigenom stödjer presidenten reformagenda.

– Samtidigt ska Roy Moore inte behöva dömas av allmänheten, det finns riktiga domstolar och etikprövningar som kan göra det, säger Dan Dewist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista