rikspolischefen Dan Eliasson.
Rikspolischef Dan Eliasson. Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.

Första spadtaget till nytt polishus i Rinkeby

1:15 min

Efter flera års förseningar inleddes i dag bygget av det nya polishuset i Rinkeby i nordvästra Stockholm. På plats för att ta det första spadtaget fanns bland andra rikspolischefen Dan Eliasson.

– Fler poliser kommer att finnas här i området, och vi kommer också att anställa personal härifrån. Så vi hoppas att vi ska kunna bli en viktig arbetsplats också här i Järvaområdet. Och på så sätt få en dimension av integration i den här polisstationen också.

Från början var det tänkt att polishuset i Rinkeby skulle stå klart redan i år, men diverse problem och förseningar har gjort att byggstarten sker först nu.

Enligt den nya tidsplanen ska polishuset tas i bruk om två år, i slutet av 2019. Då ska 240 poliser och polisanställda jobba här, bland annat i en ny telefonväxel, där man ska emot polisanmälningar och svara på frågor.

Förhoppningen är att många boende i området kommer kunna erbjudas anställning.

Det är ett efterlängtat bygge i Rinkeby, som plågas av hög kriminalitet, det säger Warsame Hussein som är imam på Islamiska Kulturcentret i Rinkeby.

– Det är jätteviktigt för att man ska prioritera tryggheten och fixa jobb åt dem som bor här, säger Warsame Hussein.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista