Man bakom mikrofon.
Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Justitieminister Morgan Johansson KU-anmäls

Moderaterna KU-anmäler justitieminister Morgan Johansson (S) efter beskedet att regeringen tänker lägga fram ett lagförslag i vår som ska underlätta för polisen att använda kameraövervakning.

En majoritet i justitieutskottet har krävt att tillståndsplikten ska slopas redan i maj och oppositionen är upprörd över att regeringen tog ett beslut innan ett tillkännagivande från utskottet klubbats. Nu kan slopandet av tillståndsplikten för kameraövervakning försenas, anser M.

– Det är uppenbart att justitieminister Morgan Johansson har bestämt sig för att trotsa riksdagens vilja och att han borde ha inväntat det som är riksdagens beslut och agerat därefter. Nu skjuter han frågan så att detta kan komma på plats först någon gång efter valet och det accepterar inte vi, säger M:s rättspolitiske talesperson Tomas Tobé till Svenska Dagbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista