Flygpolatsen Schiphol i Amsterdam. Foto: Erlend Aas/Scanpix.
Arkivfoto Foto: Erlend Aas/TT

Hotfull man sköts av militärpolis på Amsterdams flygplats

0:51 min

Militärpolis vid Shiphol-flygplatsen utanför Amsterdam sköt en man som hotat med kniv vid 17-tiden i kväll.

Det uppger Shiphols pressavdelning till Ekot. Om mannen skadades är inte känt man han uppges ha förts bort från flygplatsen av militärpolisen.

Patric Kiraly från Uppsala, som skulle med ett plan hem till Arlanda, hamnade mitt i tumultet kring gripandet, och han berättar såhär om sin ankomst till flygplatsen

– När vi kom upp för rulltrappan möttes vi av väldigt mycket militärpolis med dragna vapen som bara föste ut folk. Vi halvsprang mot utgångarna, det var hur mycket folk som helst. Vi föstes mot lokaltågspåren och var nog cirka 2 000 personer.

–  Det som sedan hände var att vi stod och trampade där ute i ungefär tio minuter. Efter det så släppte de in folk, men vi märkte att en stor del av området där inne var fortfarande avspärrat. Utanför stod det också flera ambulanser. Vi föstes till vår avgångshall och sedan var det som om det var en vanlig fredag igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista