Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström kramar om varandra sista dagen i Musikhjälpenburen 2017
TACK FÖR ALLT ERT #MH2017 ENGAGEMANG Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Årets Musikhjälpen samlade ihop 74 miljoner kronor

0:14 min

 74 miljoner kronor har samlats ihop i årets upplaga av Musikhjälpen,
som efter 144 timmar i glasburen i Umeå nu är slut. 

– Det har stått någon här ända sedan vi klev in i buren, trots att det är så kallt här, säger Molly Sandén, en av årets programledare.

Molly Sandén ledde årets Musikhjälpen tillsammans med Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi. Och de tycktes alla glada att få lämna buren i Umeå efter en intensiv vecka.

– Jag har saknat min familj och min hund... Och det är så härligt att få andas frisk luft igen, säger Kalle Zackari Wahlström.

"Barn är inte till salu" är namnet på årets upplaga, där temat varit barnsexhandeln. Och bidraget på 74 miljoner kronor ska gå till bland annat projekt som utbildar barn och unga i sina rättigheter, och till rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandeln.

Och de insamlade pengarna kommer i år ifrån allt från skolor som engagerat sig i loppmarknader, till människor som sprungit från Malmö till Umeå.

Dessutom vanns insamlingens dyraste auktion - att för 350 000 kronor abonnera hela nöjesparken Gröna Lund under ett par timmar - av nöjesprofilerna Markoolio och Tobbe Trollkarl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista