Bussolyckan i Mexiko.
Bussolyckan i Mexiko. Foto: TT

Två svenskar döda i bussolycka i Mexiko

De två svenskar som skadades i en bussolycka i Mexiko i går har omkommit. Dessutom är ytterligare två svenskar skadade, enligt UD.

De två svenskar som skadades i den allvarliga bussolycka i Mexiko i tisdags har omkommit. Det bekräftar UD för Ekot. Bussolyckan skedde på tisdagsförmiddagen i den mexikanska provinsen Quintana Roo. 

– Det är två personer hemmahörande i Svealand, säger Rasmus Eljanskog på UD:s pressjour.

Dessutom ska ytterligare två svenskar ha skadats i olyckan, enligt UD. De vårdas nu på sjukhus.

Enligt de första rapporterna under tisdagen dog tolv personer i olyckan och tretton skadades. Av de 31 passagerarna på bussen var majoriteten resenärer från rederiet Royal Caribbean, säger företagets talesperson Cynthia Martinez.

"Våra tankar är hos de drabbade i bussolyckan. Vi gör allt vi kan för att ta hand om våra gäster, som att hjälpa till med vård och transport", sa hon i ett uttalande.

Olycksorsaken är fortfarande oklar. Vittnen säger till tidningen Capital att chauffören förlorat kontrollen över bussen när ett av framdäcken fått punktering.

Quintana Roo, där olyckan inträffade, är en av tre delstater på Yucatánhalvön där det finns många populära turistorter. I fjol omkom elva turister i en busskrasch i Quintana Roo, skriver AP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".