Nils Wigardt och flickvännen Ida befann sig på platsen en timme efter morgonens händelser.

Svenske Nils i Melbourne: Folk är oroliga

1:39 min

Mitt i julrushen körde en vid stadsjeep in i en folkmassa i centrala Melbourne och skadade flera personer. Svenske Nils Wigardt och hans flickvän Ida befann sig på platsen en timme efteråt.

– Det var poliser överallt, polisbilar som stannat folk, gatan är avspärrad och det är folk överallt, säger Nils Wigardt, 20, som tillsammans med sin flickvän Ida befann sig vid brottsplatsen en timme efter att morgonens händelse. 

Nils Wigardt berättar för Ekot att stämningen på platsen var orolig. Ett stort område kring platsen var avspärrat och polisen bad folk att röra sig från platsen. Ingen tycktes veta vad som hade hänt och polisen var förtegen.

– Man kände av i luften att någonting har hänt, stämningen i luften. Folk var oroliga och såg på varandra. Det var bara en obehaglig känsla, berättar han för Ekot.

Inledningsvis trodde paret att det brunnit på grund av den stora mängden brandbilar och andra utryckningsfordon. Först när de hittat en lugnare gata i närheten och tog upp sina mobiler som de förstod att en bil precis hade mejat ned en folkmassa vid platsen.

– Det var då vi började förstå att det var någonting större, berättar Nils Wigardt för Ekot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista