Räddningstjänst bekämpar en brand i en villa i Ålsten i Bromma i västra Stockholm på torsdagskvällen. Flera personer, både barn och vuxna, har förts till sjukhus.
Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Två barn döda efter villabranden i Bromma

0:56 min

Två små barn, 4 och 7 år gamla, har avlidit efter de skador de fick i samband med brand i ett trevåningshus i Bromma i torsdags.

Det uppger Christer Berger på krimjouren vid polisen Stockholm nord.

– Flertalet personer som har varit med i den här branden är skadade. Jag vet tyvärr inte vad det är för skadebild. En del har också allvarliga skador. Men så mycket kan jag säga som att barnen är avlidna, säger han.

Hur många människor som skadades vid branden i trevåningshuset i Bromma i torsdags vill polisen inte uppge. Men det rör sig, enligt Christer Berger, om ett antal varav flera är svårt skadade.

Två av de skadade är föräldrarna till de två barn som nu bekräftats ha avlidit. De var 4 och 7 år gamla. Troligen dog de av sina rökskador men det har ännu inte konstaterats via obduktion. Föräldrarna tog emot dödsbeskedet på sjukhuset i går.

Brandorsaken är fortfarande inte känd. Förundersökning om mordbrand pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista