Arkivbild på lastbil.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbil körde ut för stup i hårt väder

En lastbil har kört ut för ett stup strax utanför Sundsvall. Olyckan inträffade vid åttatiden på morgonen på länsväg 320. Lastbilen ska ha varit lastad med timmer.

– Det är extremt dåligt väglag på platsen, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisen, som inte vill gå in på detaljer om skadeläget på föraren av lastbilen.

Inga andra fordon ska ha varit inblandade i olyckan. Polis är på plats för att dirigera trafiken på platsen.

Olyckan är en av flera i det hårda vädret som just nu drabbat stora delar av södra Norrland. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för Västernorrland, östra Jämtland samt Västerbottens kust och inland.

– Man kan räkna med att det kommer att komma ytterligare ett par centimeter snö under dagen. Lokalt kanske en decimeter, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson.

I morse körde en personbil in i mitträcket på E4 utanför Timrå, varpå förbipasserande slog larm om att fordonet knappt syntes i snö och snörök.

Nederbördsområdet kommer att avta under dagen innan ännu ett område drar in söderifrån fram emot torsdagen.

– Nära kusten kan det vara bra att ha extra koll på temperaturen, speciellt på Västernorrlandskusten där det kan leta sig in mildare luft. Där kan det bidra till att det blir besvärligt på vägarna, säger Alexandra Ohlsson vid SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".