Besvärligt väglag över hela landet

1:55 min

Det ostadiga snövädret är här för att stanna, spår SMHI och har idag utfärdat ett flertal klass 1 varningar då det kommer mycket snö i norra Sverige.

Det ostadiga snövädret är här för att stanna, spår SMHI och har idag utfärdat ett flertal klass 1 varningar då det kommer mycket snö i norra Sverige. Och då främst i Västernorrland län, Västerbottens läns inland och kustland och Jämtlands län utom fjällen.

Lena Björklund är Sveriges Radios trafikreporter och har idag tagit emot samtal om trafikläget.

– De största problemen är just nu i Västernorrland. Därifrån får jag många samtal om lastbilar som fastnar i backarna och det sker också på E4:an, det vill säga även på de större vägarna. Lastbilarna står nu så illa till att det också stoppar upp övrig trafik, säger trafikreporter Lena Björklund.

Till Sveriges Radios trafikredaktion har det idag kommit mycket samtal om att det varit mycket besvärligt väglag i främst Dalarna med mycket trafik.

I Värmland har det skett flera kollisioner mellan lastbilar och personbilar. En av kollisionerna var så allvarlig att en kvinna som färdades i personbil avled, uppger P4 Värmland.

I kväll har snön tilltagit i norra Sverige, och det har medfört att tung trafik fastnar i snömassorna både på mindre och större vägar. Det har i sin tur skapat trafikstopp också för annan trafik.

Södra och Mellansverige har i dag haft problem med höga vattenflöden och där har SHMI varnat för det med en klass 1 varning.

Det är fortsatt halt på vägarna på många håll varnar SMHI.

Det besvärliga väglaget väntas fortsätta de närmaste timmarna, säger Lena Björklund vid Sveriges Radios trafikredaktion.

– Det kommer att fortsätta med intensivt snöfall ikväll. Det väntas mellan 20 och 30 centimeter snö, säger Lena Björklund.