Riksdagsvildar bildar ny politisk grupp

1:36 min

De före detta sverigedemokraterna Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson går samman och bildar en ny politisk grupp i riksdagen. De vill utröna möjligheterna till ett större ekonomiskt stöd.

Gamov, Wigh och Larsson har skrivit ett brev till riksdagsförvaltningen och meddelat att de bildat gruppen Sveriges partipolitiskt oberoende lista (SVPOL). Det rapporterar flera medier med hänvisning till Nyhetsbyrån Siren.

De politiska vildarna har gått samman "i syfte att underlätta arbetet med att infria väljarnas önskemål och förväntningar". De vill träffa förvaltningen för att diskutera vilket ekonomiskt stöd de har rätt till.

– Vi har fortfarande en politik som vi vill driva, säger Margareta Larsson till TT.

– När man har lämnat ett parti så försvinner också möjligheter till politiska sekreterare och sådant som kan vara till bra hjälp. Det handlar mycket om att organisera sig bättre, vara aktiv sista året och lyfta de frågor vi tycker är viktiga.

Gruppen säger att de ska bilda ett kansli och eventuella anställningar beror på de ekonomiska förutsättningarna, enligt Larsson.

Vad gruppen tänker inför valet i höst är ännu oklart.

– Vi får ta en dag i taget och se vad det leder till, säger Margareta Larsson.