aktier
aktier

Vd sålde aktier efter säkerhetsproblem

0:53 min

Ett allvarligt säkerhetsproblem har upptäckts i Intels processorer men innan det blev känt för allmänheten sålde företagets vd av en stor del av sina aktier i det egna företaget.

Intels vd Brian Krzanich sålde i November aktier och gjorde en vinst på motsvarande 200 miljoner kronor genom att sälja innehav han redan hade och utnyttja optioner. Efter försäljningen äger han 250 000 aktier, vilket är den lägsta nivå som en vd för bolaget tillåts ha. Det rapporterar Business Insider.

Begäran att sälja aktierna skedde flera månader efter att Intel blev medvetna om ett allvarligt säkerhetsproblem i produkterna, något som blev allmänt känt först denna vecka.

Operativsystem som Windows och Linux ser ut att hinna uppdateras innan det börjar utnyttjas av kriminella och hackare. Men lösningen är mindre effektiv och sårbara datorer kommer alltså bli långsammare.

Det drabbar särskilt servrar och datacenter, en marknad med höga marginaler där Intel dominerar stort.

En representant för Intel säger till Business Insider att valet att sälja aktier inte hade med säkerhetsproblemet att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista