Efter explosionen i Vårby. Foto: Marcus Ericsson/TT.
Efter explosionen i Vårby. Foto: Marcus Ericsson/TT.

Ännu ingen misstänkt efter gårdagens dödliga explosion i Vårby gård

Polisen: Är förhoppningsfulla om att få mer information
1:40 min

Polisen har ännu ingen misstänkt efter att en man i 60-årsåldern dödats av en misstänkt handgranat igår i Vårby gård söder om Stockholm. Under dagen finns flera patruller på plats för att skapa trygghet och fortsätta leta efter vittnen som kan ha sett något säger polisens presstalesman.

– Vi har polispersonal på plats här i Vårby. Det finns ju säkert personer som känner oro och som behöver prata med polis, säger Kjell Lindgren, presstalesman på polisen. 

– Dessutom är vi naturligtvis förhoppningsfulla om att vi får mer information om iakttagelser och tips, som gör att vi kommer närmare en lösning vem som har placerat det här föremålet och vad det var för föremål.

Den tekniska utredningen om vad det var som exploderade utanför Vårby gård runt 11 i söndags förmiddag kommer dröja några dagar.

Men polisen misstänker att det rör sig om en handgranat.

En man i 60-årsåldern dödades och en 45-årig kvinna skadades i explosionen som har fått internationell uppmärksamhet.

Bland annat brittiska BBC och amerikanska tidningen Washington Post har skrivit om händelsen.

Polisen har ännu inga misstänkta men flera patruller på plats i Vårby gård jobbar just nu med att leta efter fler vittnen och ta fram bilder från övervakningskameror i området som kan ha filmat delar av förloppet.

Men Kjell Lindgren tror inte att allmänheten behöver vara orolig just nu.

– Men känner man inte igen saker eller är osäker på det man ser eller har hittat, då ska man naturligtvis inte röra det, utan kontakta oss, så hjälper vi gärna till.

Många i området är skakade efter det som hände och kommunen har satt in extra resurser för att skapa mer trygghet, säger Anna Maria Bergman, chef för ungdomssektionen på kultur och fritidsförvaltningen på Huddinge Kommun. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".