Trump Tower
Trump Tower i New York. Foto: Kathy Willens/AP & Andrew Harnik/AP

Brand i Trump Tower

Räddningstjänsten i New York har larmats till Trump Tower efter att en brand har brutit ut på platsen.

En brand har brutit ut i anslutning till taket på Trump Tower i New York, rapporterar amerikanska medier. Branden startade vid 7-tiden på morgonen lokal tid. Räddningstjänsten är på plats och branden ska vara under kontroll.

Två personer skadades i samband med branden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters som talat med New Yorks brandkår. En av dem ska vara allvarligt skadad. 

Orsaken till branden är ännu okänd och det är oklart exakt var i byggnaden den startade. Enligt ABC News så ska ett elskåp kunna kopplas till branden. 

Rök syntes stiga från Trump Tower på bilder som amerikansk media publicerat. I Trump Tower finns både kontor och bostäder, men ingen ska ha ombetts att evakuera fastigheten. Donald Trump befann sig i Vita huset när branden inträffade. 

Omkring 80 brandmän anlände till skyskrapan inledningsvis. Några ur styrkan syntes på taket en timma efter att larmet inkommit. 

Artikeln uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".