Poliser.
En man har skjutits i Rinkeby i västra Stockholm och förts med ambulans till sjukhus. Han hittades utomhus i anslutning till tunnelbanan vid 18.30-tiden på måndagen. Flera patruller är på plats och brottsplatsen har spärrats av. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Man död – sköts på restaurang i Rinkeby

En man har avlidit efter skottlossning i Rinkeby i västra Stockholm, enligt polisen. Han hittades utomhus i anslutning till tunnelbanan vid 18.30-tiden.

Larmet kom in till polisen sedan vittnen hört smällar som uppfattats som skott vid tunnelbanan. Polisen förhör vittnen och försöker bilda sig en uppfattning om vad som exakt har hänt.

– Flera patruller är på plats och brottsplatsen har spärrats av, säger Nilsson.

En förundersökning om mord har inletts. Ingen har gripits.

Kommunen har öppnat en krisstödslokal i anslutning till torget i Rinkeby, dit oroliga människor kan vända sig. Per Granhällen, säkerhetsstrateg vid stadsdelförvaltningen i Rinkeby-Kista, är på plats.

– Stämningen är moloken, folk är ledsna, konstaterar han.

Enligt presstjänsten vid Karolinska sjukhuset i Solna, dit den skadade mannen förts, har några ungdomar samlats utanför ingången, men det är lugnt där just nu. Både ordningsvakter och polis är på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista