Polis vid mordplatsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ingen misstänkt efter mordet i Rinkeby

1:41 min

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter mordet i Rinkeby i går kväll. De söker nu vittnen och går igenom material från övervakningskameror.

Det var vid 18.30-tiden i går kväll som en man sköts ihjäl på en restaurang i centrala Rinkeby utanför Stockholm. Polisen har inlett förundersökning om mord. 

– Utredningsmässigt kan man säga att vi satt in stora resurser i går kväll när det inträffade för att fånga upp vittnen och säkra bevis. Nu håller man på att sammanställa materialet. Vi försöker ju även få in övervakningsfilmer från olika ställen. Sen avvaktar vi vad den tekniska undersökningen kan ge, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.  

Lars Byström vill inte kommentera huruvida skjutningen finns fångad på film eller inte. Men han säger att det bör finnas många vittnen då skjutningen skedde vid en tid då det rör sig mycket folk på platsen. 

Det har varit flera skjutningar i Rinkeby det senaste året, senast vid nyår då en man sköts till döds i ett parkeringshus.

– Det är kriminella grupperingar som är oense i det här området. Vi hade ett par väldigt bra gripanden i mellandagarna. Vi har en teori kring att det har skapat ett vakuum och det vakuumet är det en annan gruppering som försöker att fylla helt enkelt, säger Jan Evensson är kommenderingschef och leder arbete mot den dödliga våldsbrottsligheten i Stockholmsregionen.

Under förmiddagen har det varit lugnt i Rinkeby. Polis finns på plats och det är få personer som rör sig i de centrala delarna. 

– Jag tycker att det är fruktansvärt. Förra året, när två personer blev skjutna, hade vi en manifestation på torget och det kändes som att nu måste det vara sista gången. Men sen hände det igen och igen. Det måste bli ett stopp. Det är katastrof, säger Paula som har bott i Rinkeby i över 25 år.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista