Kommunala chefer i Lomma under pressträff: Amelie Gustafsson, Jan Solmér, Martin Persson och Svenjohan Davidson. Foto: Johan Nilsson/TT.
Pressträff i Lomma med Amelie Gustafsson, Jan Solmér, Martin Persson och Svenjohan Davidson. Foto: Johan Nilsson/TT.

Extra stöd på skolor i Bjärred efter familjs död

1:25 min

Sedan en familj i Bjärred i Skåne hittats död i sitt hem i går kväll, har Lomma kommun satt igång krisarbete.

Vid en hastigt sammankallad presskonferens som hölls på förmiddagen i Lommas kommunhus beskrev kommunen de insatser som satts igång. Den som behöver stöd rekommenderas att söka sig till Bergakyrkan i Bjärred, där både kommunen och kyrkan har folk på plats. 

– Just nu kommer vi att ha de flesta resurserna i Bjärred. Det är det vi fokuserar på. Vi kommer också att finnas där under kvällen, säger socialchefen Amelie Gustafsson, som samordnar krisstödsarbetet i kommunen. 

Polisen har inte avslöjat något om hur familjen dött, men en mordutredning har satts igång. Polisen säger dock att man inte söker någon gärningsman. Familjen består av ett föräldrapar i 40-årsåldern och två barn, elva och fjorton år gamla. På deras skolor sätts extra resurser in i dag för elever och föräldrar. 

– Bägge skolor har öppet som vanligt, men de här resurspersonerna finns  på skolan för att kunna svara på frågor och fånga upp känslor och tankar som barn och ungdomar har vid ett sådant här läge. Det är ju många tankar som kommer, säger Martin Persson, chef för förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid i Lomma kommun. 

Enligt kommunen har man inte haft anledning att oroa sig för familjen, men enligt socialchefen Amelie Gustafsson kommer man nu att se över om det funnits signaler sedan tidigare som inte uppmärksammats. 

– Det är en naturlig del, att man tittar om det fanns någon anledning till att vi skulle ha varit inblandade, men där är ingenting i dag som tyder på det, säger Amelie Gustafsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista