Högsta Domstolen i Stockholm.
Högsta Domstolen i Stockholm. Foto: Ann Törnkvist/Sveriges Radio.

Förundersökning mot HD:s ordförande

En förundersökning om tjänstefel har inletts mot Högsta domstolens ordförande, justitierådet Stefan Lindskog, skriver Expressen.

"Nu får utredningen ha sin gång och jag har därför inga ytterligare kommentarer", skriver Stefan Lindskog i ett sms till tidningen.

Utredningen kommer att ledas av Justitieombudsmannen (JO) Lars Lindström och åklagaren Anders Jakobsson vid särskilda åklagarkammaren.

Men att förundersökningen om misstänkt brott gäller just Lindskog vill inte JO kommentera. Däremot har Expressen tidigare fått det bekräftat av polismyndigheten.

– Ja, det gäller Stefan Lindskog och grovt tjänstefel med fog att anta att det föreligger jäv, sade Inger Rosén på avdelning för särskilda utredningar tidigare.

Misstankarna gäller ett beslut som Lindskog fattade i HD i somras som rörde bolaget Environiq, där justitierådets privata företag har investerat flera miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista