Karta
Foto: TT

Körde mot trafiken – flera bilar i krock

En personbil har kört mot färdriktningen på E22 utanför Kristianstad. Det har resulterat i två olyckor – där totalt tre personer har förts till sjukhus.

En personbil körde mot färdriktningen på E22 utanför Kristianstad. Det resulterade i två olyckor – där totalt tre personer har förts till sjukhus.

Bilens förare tog fel avfart till motorvägen i en rondell, enligt Räddningstjänsten Skåne Nordost. Denne insåg sitt misstag och ställde sig intill vägräcket. En mötande bil bromsade, varpå en bil bakom den bestämde sig för att köra om och körde rakt in i den stillastående bilen.

Förarna i respektive fordon har hämtats av ambulans.

– Sedan, i samband med köerna som uppstod, har det skett ytterligare en trafikolycka, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral.

Även där kolliderade två personbilar och en person har hämtats med ambulans.

Räddningstjänsten har vid åtminstone en av olyckorna behövt ta loss en eller flera personer ur fordon. Det är ännu oklart hur allvarliga de tre personernas skador är.

Totalt fyra bilar har bärgats från olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista