Trump: Jag har inte använt de orden

USA:s president Donald Trump förnekar att han använt ordet "skithål" om flera länder under ett möte med både demokrater och republikanska ledare.

I en serie tweets på fredagsförmiddagen skriver Trump att det språk som användes på mötet var hårt men inte att det var de ord som rapporterats i media. 

Representanter för både demokraterna och republikanerna hade samlats för att presentera förslag till förändringar av den så kallade DACA-lagen. Lagen gör det möjligt att ge vissa illegala invandrare som vistas i landet arbetstillstånd om de kom till USA som minderåriga. 

"Språket som användes av mig under DACA mötet var hårt, men det här var inte det språk som användes. Vad som verkligen var illa var det skandalösa förslaget - ett stort steg bak för DACA!", skrev presidenten på twitter.

På mötet, där flera senatorer från både Republikanerna och Demokraterna deltog, fick Trump information om en uppgörelse man gjort mellan partierna.

Donald Trump ska ha förkastat uppgörelsen och ifrågasatt varför USA ska ta emot människor från Haiti och andra "skithålsländer" i Afrika, istället för att ta emot människor från till exempel Norge.

I efterföljande tweets skriver han att informationen är fel och påhittat av demokraterna. Han skriver också att han i framtiden bör spela in mötena. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista