En polisbil
Foto: Johan Nilsson/TT

Flera våldsbrott och skjutningar runt om i landet

Under fredagsnatten rapporterades skottlossningar och våldsbrott på flera håll i landet. En man sköts ihjäl och flera personer har skadats.

I Helsingborgsområdet Närlunda hittades två personer skjutna på fredagskvällen. En av dem, en 23-årig man, har avlidit av sina skador, uppger polisen.

Den andre, en man i 20-årsåldern, uppges vara allvarligt skadad. Båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

I skånska Tollarp hittades en 18-årig man med stickskador i ett villaområde. Mannen är förd till sjukhus och uppges vara allvarligt skadad, men hans tillstånd är stabilt.

Senare på kvällen greps tre personer, två män och en kvinna i 18-årsåldern. Den ena mannen är nu anhållen medan de andra två har släppts.

Även i Uppsala förekom skottlossning på fredagskvällen. Det skedde på en pizzeria i stadsdelen Flogsta. Ett 30-tal personer befann sig på restaurangen när en man kom in och sköt mot två personer. Ingen av dem har fått livshotande skador, men den ene opererades under natten.

Polisen uppger att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella och att den ene mannen troligen skadades av misstag.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Gärningsmannen sprang från platsen och flera polispatruller samt en polishelikopter har satts in i sökandet efter honom.

I Norrtälje fördes en kvinna till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha rånats i sin butik och fått knivhugg i ryggen. Polisen rubricerar det som grovt rån och försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".