Michelle Williams och Mark Wahlberg i filmen "All the Money in the World".
Michelle Williams och Mark Wahlberg i filmen "All the Money in the World". Foto: Fabio Lovino/TT.

Mark Wahlberg donerar arvode till Time´s Up

I USA har skådespelaren Mark Wahlberg gått med på att donera 1,5 miljoner dollar  till kampanjen Time's Up, som är en fortsättningen på Metoo-kampanjen.

Summan som är på nästan 12,1 miljoner kronor, är den som Wahlberg fått för omtagningar för filmen "All the Money in the World". Och Wahlberg säger att han donerar pengarna i namnet på sin motspelare i filmen, Michelle Williams.  

Beskedet från Wahlberg om donationen kommer efter omfattande kritik mot att Williams bara fick mindre än 1 000 dollar, drygt 8 000 kronor, för att spela in nya tagningar för filmen.  

Mark Wahlberg fick alltså 1500 gånger mer betalt än Michelle Williams för samma jobb.  

Den agentur, som företräder båda skådespelarna säger att den tänker donera ytterligare 500 000 dollar, drygt 4 miljoner kronor, till Time's Up - också i Michelle Williams namn.

Initiativet till Time's Up togs nyligen av kvinnor som arbetar i filmbranschen i Hollywood och samlar in pengar för att hjälpa kvinnor i andra branscher i kampen mot sexuella övergrepp och för rättvisa, jämlika löner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".