Döda var MC-klubbmedlemmar

De två kroppar som för drygt en vecka sedan hittades nedgrävda i en bergtäkt utanför Floby har nu med säkerhet identifierats. Det är två personer från den kriminella organisationen Brödrarskapet, som tidigare anmälts försvunna. I Göteborg sitter sex Hells Angels-medlemmar häktade, misstänkta för morden.
I augusti förra året försvann en 27-åring och en 41-åring som båda tillhörde den kriminella organisationen Brödraskapet. Nu har deras anhöriga underättats om att det var just de här två männen som i förra veckan hittades nedgrävda utanför Floby. Göteborgspolisen säger att identifieringen har gjorts med hjälp av tandstatus. Många inblandande De misstänkta mördarna hittades långt före kropparna. Sex personer med kopplingar till Hells Angels sitter sedan slutet av april häktade i Göteborg, på sannolika skäl misstänkta för mord. Ytterligare en är misstänkt för skyddande av brottsling. En åttonde person har gripits men sedan släppts på fri fot, fortfarande misstänkt för brott. Med anledning av identifieringen tar utredningen ett steg framåt men polisen har hela tiden varit extremt tystlåten kring brotten. Ända från första dagen har polisen ansett att utredningen är i ett känsligt läge och det gäller fortfarande. Åtal kan dröja Formellt ska åtal vara väckt redan nästa vecka. Den tidsplanen är enligt de som jobbar med fallet helt orealistisk. Sju personer, misstänkta för dubbelmord, ska förhöras i närvaro av advokater. Dessutom ska teknisk bevisning, som samlats in ute på MC-gängets gård i Gunnilse under en veckas tid, analyseras och värderas. Med bakgrund av det här kommer det förmodligen att dröja till sensommaren innan åtal kan väckas mot någon av de misstänkta dubbelmördarna.
Kristina Hedberg, Ekot i Göteborg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".