Polisen: Attacken är en reaktion på en av våra insatser

1:50 min

I Malmö har två personer anhållits under natten, efter att en explosion inträffade igår kväll utanför en polisstation i Rosengård.

– Två personer anhölls kort tid efter händelsen. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen i Syd.

Polisen i Syd klassar explosionen igår som en särskild händelse. Det var vid nio-tiden som det smällde utanför polishuset i Rosengård, och det var den andra explosionen utanför ett polishus i Malmö på kort tid.

Inga personer ska ha kommit till skada, däremot har det varit materiella skador.

På den presskonferens som hölls i dag meddelade polisen att de tror att attacken är en reaktion på en viss insats som man har gjort. Man vill dock inte avslöja vilken insats det skulle vara.

- Det här som hände igår gör oss bara förbannade. Vi kommer att ha fortsatt hårt tryck mot de kriminella och inte låta dem härja på gatorna så som de faktiskt gör från och till, säger polisområdeschef Stefan Sinteús.

Polisens bombtekniker har undersökt platsen, men i nuläget finns inga uppgifter om vad som ska ha orsakat explosionen.

En kraftig smäll hördes i området, och många boende blev skrämda, bland annat Ali.

– Jag bor mitt emot. Jag hörde smällen, hela byggnaden skakade.

Polisen har arbetat på platsen en stor del av natten, säger vakthavande befäl Magnus Lefevre.

– Det föranledde en stor polisinsats hela natten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista