NSA högkvarter 06 juni 2013
NSA högkvarter 06 juni 2013 Foto: Patrick Semansky

Flera skjutna utanför NSA-högkvarter

Tre personer har skjutits utanför den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s högkvarter i delstaten Maryland, rapporterar lokala medier.

Polis och räddningstjänst har larmats till platsen i Fort Meade, skriver The Baltimore Sun. Totalt tre personer rapporteras ha skottskadats, men det är okänt hur allvarliga skadorna är. En person ska ha gripits.

Även den federala polisen FBI har skickat personal för att utreda händelsen, skriver dess avdelning i Baltimore i ett inlägg på Twitter.

Bilder som tycks föreställa en man som ligger handfängslad på marken omgiven av poliser visas på Tv-kanalen NBC News. I samband med händelsen ska en svart stadsjeep ha kraschat in i en betongmur som omgärdar området. Bilen ser ut att ha skotthål i vindrutan.

USA:s president Donald Trump har blivit informerad om händelsen, uppger Vita huset. Situationen är under kontroll, enligt NSA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".