Donald Trump
Foto: JIM WATSON/AFP/TT

Porrfilmsstjärna fick pengar av Trumps advokat

Donald Trumps kvinnosyn har återigen ifrågasatts
1:01 min

I USA uppger nu president Donald Trumps advokat att han betalat ut motsvarande en dryg miljon kronor till en före detta porrstjärna. Kvinnan har tidigare uppgett att hon haft en relation med presidenten.

Uppgifterna om Donald Trumps relation med Stephanie Clifford, också känd som Stormy Daniels, har funnits sen en tid tillbaka. Och i januari rapporterade tidningen Wall street journal om att hon skulle fått betalt för att hålla tyst om deras tidigare förhållande, strax före presidentvalet.

Att Trumps advokat Michael Cohen nu går ut och berättar att han betalt Clifford beror på att Trumpkampanjanen anmälts till landets valmyndighet och att Cohen vill rentvå kampanjen från misstankarna om brott mot kampanjfinansieringslagarna, genom att berätta att det var han själv som betalade. Varför han gjorde det eller om Trump kände till utbetalningen har Cohen inte svarat på.

Uppgifterna om pengarna till den tidigare porrstjärnan kommer samtidigt med att presidentens kvinnosyn återigen ifrågasatts – den här gången handlar det om att han tagit två medarbetare i försvar sedan de misstänkts för hustrumisshandel. Minst 19 kvinnor har också anklagat presidenten för sexuellt ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".