Elever fördes till ett ett hotell i närheten av skolan, efter skjutningen.
1 av 2
Elever fördes till ett ett hotell i närheten av skolan, efter skjutningen. Foto: MARK WILSON
Den gripne 19-åringen som misstänks för skottlossningen kommer att föras till fängelset The Browaed County i Fort Lauderdale.
2 av 2
Den gripne 19-åringen som misstänks för skottlossningen kommer att föras till fängelset The Browaed County i Fort Lauderdale. Foto: MICHELE EVE SANDBERG

Att det "skulle vara han" var ingen överraskning

Elever på gymnasieskolan Parkland berättar att de var rädda för 19-åringen, en del av eleverna misstänkte till och med att han skulle kunna attackera skolan.

19-åringen som gripits misstänkt för att ha skjutit ihjäl 17 personer på skolan, som ligger sju mil norr om Miami i delstaten Florida, var tidigare elev på skolan.

Men han hade blivit avstängd av "disciplinära skäl", uppger polischefen till flera medier. Polischefen har inte kunnat uppge några detaljer kring avstängningen men några elever säger till The Guardian att det var för att han hotat sin ex-flickväns nya pojkvän.

Flera elever vittnar om att 19-åringen länge haft problem och uppträtt hotfullt.

– Många sa att det skulle bli han. Alla skämtade och sa att han var den som alltid ställde till det, men det visar sig att alla förutspådde det. Det är galet, säger en anonym elev till CNN.

Dakota Mutchler, en 17-årig elev på skolan, säger till The Gaurdian att han tidigare varit vän med 19-åringen men bröt med honom eftersom han blivit allt konstigare.

Mutchler säger att 19-åringen la ut uppdateringar om att döda djur på sociala medier och pratade om vapen och vapenträning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".