Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.
Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

Ramberg: S kommer driva en hårdare linje mot tiggeri

Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator
2:30 min

Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg var på plats i Solna för att lyssna på statsminister Stefan Löfvens tal.

Utredningen av LSS-stöd var en av Stefan Löfvens talpunkter, och han meddelade att Socialdemokraterina inte kommer att ta bort stödet för äldre och yngre.

– LSS-frågan är intressant för Socialdemokraterna som en offensiv fråga också. Det finns en splittring på allians-sidan där. Moderaterna är inte lika intresserade av att försvara varje del av LSS som till exempel Liberalerna och Kristdemokraterna. Det är intressant för Socialdemokraterna att få upp LSS på agendan, sen måste de utreda var de själva står. Det Löfven sa idag var att det inte är aktuellt att gå på det här utredningsförslaget om att ta bort det för barn och äldre, säger Tomas Ramberg.

En annan fråga som dök upp under valkonferensen var tiggeri. Stefan Löfven tog inte upp frågorna i sitt tal, men Tomas Ramberg tror att Socialdemokraterna kommer att driva en hårdare linje mot tiggeri när valet närmar sig.
 
 – Det tror jag att många socialdemokratiska kommunfolk vill gå vidare med på många ställen om det blir möjligt att göra så, säger Tomas Ramberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".