Man på ett podium.
Gary Cohn har varit kritisk till Trumps planer att införa importtullar på stål och aluminium. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT.

Trumps ekonomiske rådgivare hoppar av

0:29 min

Gary Cohn, president Trumps högste ekonomiske rådgivare säger upp sig, rapporterar New York Times.

Enligt flera nyhetsbyråer lämnar han sitt jobb i protest mot president Trumps planer på att införa importtullar på stål och aluminium - men tjänstemän inom Vita huset säger att det inte finns någon enskild anledning till att han slutar.

Cohn har anordnat möten mellan presidenten och företrädare för stål- och aluminiumindustrin för att försöka stoppa tullarna, enligt Bloomberg, och enligt källor till New York Times har han tidigare hotat att avgå om planerna blir verklighet.

I ett uttalande via Vita huset bekräftar Cohn sitt avhopp.

"Det har varit en ära att tjäna mitt land och ta fram tillväxtfrämjande åtgärder som är bra för det amerikanska folket, särskilt den stora skattereformen. Jag är tacksam för att jag fick den här chansen av presidenten och önskar honom och hans administration all lycka i framtiden".

Cohn arbetade tidigare vid investeringsbanken Goldman Sachs, precis som flera andra medarbetare som Trump knöt till sig efter segern i presidentvalet 2016.

Relaterat

Mer om Donald Trump

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".