Många skadade i Oslos tunnelbana efter skidtävling

0:39 min

Fullständigt kaos bröt ut efter att skidtävlingarna i Holmenkollen i Oslo avslutades. Minst sju personer har skadats sedan de fått kontakt med strömförande skenor.

Det var tusentals åskådare som strömmade till tunnelbanestationerna Besserud och Frognerseteren när skidtävlingarna avslutats vid fem-tiden i eftermiddags. Enligt polisen blev stämningen aggressiv och panikartad när folkmassorna försökte komma på tågen.

Och när alla skulle försöka komma med tågen blev det väldigt stökigt och panikartat. Polisen skriver på Twitter att flera människor svimmade i folkmassan, rapporterar NRK.

– Det är fullständigt kaos vid de två tunnelbanestationerna. Det finns mycket folk där och människor slåss med varandra, är aggressiva mot polisen, hoppar ner på spåret och ställer sig framför tågen, säger Tor Jøkling vid polisen i Oslo till NTB.

En person ramlade ned på spåret och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen rör det sig troligen inte om några allvarliga skador. Vid 20-tiden skrev polisen på Twitter att sju personer skadats allvarligt på Voksenlia station när de fick ström i kroppen efter att ha hamnat på tågbanan. Eftersom framkomligheten är dålig försöker räddningstjänsten nå de skadade med helikopter.

Flera människor började också gå längs spåren in mot centrum så att tunnelbanetrafiken fick stoppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista